Archief

24 november 2015

Speciale kinderkamers op Spoedeisende HulpOp de Spoedeisende Hulp (SEH) in ons ziekenhuis zijn onlangs enkele kinderkamers in gebruik genomen; 2 in Nieuwegein en 1 in Utrecht. De 10-jarige Babs, in het verleden zelf patiënt op de Spoedeisende Hulp, opende deze kamers onlangs op feestelijke wijze.


De kamers zijn uitgerust met kindvriendelijk materiaal om het bezoek op de Spoedeisende Hulp te veraangenamen. Blikvanger zijn de plafonds met kleurrijke schilderingen die zijn gemaakt door een pedagogisch medewerker van ons ziekenhuis.

“Een goede omgeving is heel belangrijk als kinderen met pijn naar de Spoedeisende Hulp komen. Een kindvriendelijke omgeving stimuleert een ontspannen houding, maakt kinderen minder angstig en helpt dus bij een betere behandeling,” vertelt kinderarts Ingrid Lukkassen.

SEH-verpleegkundige Yoni van Straaten zorgde voor de inrichting van de kamers. “Ik heb er vooral op gelet dat het nieuwe speelgoed kleurrijk en leuk is voor kinderen, maar ook goed onderhouden kan worden.”  

De inrichting is financieel mede mogelijk gemaakt door de Mixed Lions Club Utrecht Novum. Wij danken de Lions Club van harte hiervoor. 

 

 

Donderdag 4 september 2014

Winnaar sponsorzwemactie Sep kreeg rondleiding in ons ziekenhuis

Op zaterdag 21 juni 2014 deden zo’n 150 kinderen mee aan de sponsorzwemactie in zwembad Fletiomare in de Meern. Samen zwommen zij maar liefst € 10.500 bij elkaar voor de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Door mee te doen maakten de kinderen kans op een rondleiding door ons ziekenhuis in Utrecht. Op 28 augustus was het dan zover en mocht winnaar Sep samen met zijn vriendjes rondkijken en van alles uit proberen in ons ziekenhuis.

Rondleiding

De dag begon vroeg, want al om kwart over 8 ’s ochtends werden Sep en zijn vriendjes verwacht in de operatiekamer. Daar mochten ze groene operatiekleding aantrekken en kregen ze uitgelegd hoe een operatie in z’n werk gaat. Hierna gingen de jongens naar de Spoed Eisende Hulp. Op de gipskamer kregen ze allemaal gips om hun arm. Stoer hoor!

Na een glaasje limonade en een heerlijke muffin gingen de jongens nog naar het laboratorium.
Hier mochten de kinderen zelf door de microscoop bloed en urine (plas) bekijken.

Daarna kwam er een eind aan een leerzame dag in het ziekenhuis...
Sep, wij vonden het superleuk dat je er was met je vriendjes!

 

Maandag 23 juni 2014

Wauw!! Wat een resultaat!
150 kinderen zwemmen € 10.500 bij elkaar voor onze kinderafdeling

Op zaterdag 21 juni 2014 deden maar liefst zo’n 150 kinderen heel hard hun best doen om zo veel mogelijk baantjes te zwemmen in zwembad Fletiomare in de Meern. Waarom? Omdat ze daarmee geld konden verdienen... Niet voor zichzelf, maar voor de kinderafdeling van ons ziekenhuis! Samen hebben zij maar liefst € 10.500 bij elkaar gezwommen! Ze werden daarbij aangemoedigd door familie, vrienden én door onze verpleegkundigen.

Wij zijn natuurlijk superblij met deze opbrengst! Karin Boekema, de ‘baas’ van de kinderafdeling, vertelt wat het ziekenhuis met het geld wil doen: “We willen onze kinderafdeling en ons nieuwe kinderdiabetescentrum (voor kinderen met suikerziekte) in Utrecht nóg mooier maken: een grote (kunst)boom in de hal bij de kinderafdeling en extra speelgoed voor de kinderen die moeten wachten in het ziekenhuis. Ik ben echt supertrots op alle kinderen die hebben mee gezwommen! Zo’n groot bedrag hadden wij echt niet verwacht!”


Alle kinderen die meededen ontvingen na afloop een mooi sponsorzwemdiploma. Enne…. niet alleen de kinderen zijn nat geworden, hoor! Ook een paar van onze verpleegkundigen namen na afloop een duik in het water, met kleren en al!

Wie heeft het sponsorzwemmen bedacht?
De sponsoractie is bedacht door de Mixed Lions Club Utrecht Novum. Dat is een groep enthousiaste vrouwen en mannen die allemaal dingen bedenken om geld in te zamelen voor goede doelen. Ieder jaar organiseren zij een sponsorzwemactie in de wijk Leidsche Rijn: gezonde kinderen die zwemmen leuk vinden, zwemmen baantjes voor sponsorgeld dat wordt besteed aan zieke kinderen. Wij vinden het natuurlijk super dat zij dit jaar voor ons ziekenhuis hebben gekozen als goede doel! Ze maakten er bovendien deze keer een extra groot feest van, omdat het alweer de vijfde keer is dat de actie plaatsvindt.


Het St. Antonius Ziekenhuis bedankt de Mixed Lions Club Utrecht Novum, de sponsoren en natuurlijk alle kinderen die hebben mee gezwommen voor dit geweldige idee!

Kijk voor foto’s van deze superleuke middag op www.sponsorzwemmen.nl